Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vánoční strom dopraven na Svatopetrské náměstí

Datum publikace13. 12. 2004, 17.00
TiskTisk

Letošní vánoční strom pro náměstí sv. Petra ve Vatikánu dospěl minulý týden na místo svého určení. Pomocí velkého jeřábu byl 32 metrů vysoký smrk ze severoitalského údolí Rendena postaven vedle egyptského obelisku v centru náměstí.

Vatikán/KAP: 110 let starý strom vážící 84 tun, dar autonomní provincie Trident papeži Janu Pavlu II., byl dopraven do Věčného města speciálním traktorem. Cesta přes polovinu Itálie trvala dva dny. Při kácení stromu v Pinzolo v obci Pimunt před dvěma týdny málem došlo k havárii helikoptéry. Smrk, který visel na ocelových lanech, zavadil během letu o řadu špiček stromů a hrozilo, že způsobí zřícení stroje. Vojenský vrtulník typu Chinook však náklad úspěšně dopravil do údolí.

Darováním vánočního stromu Svatému otci chtěla provincie Trident také připomenout návštěvu papeže před 20 lety v horském masívu Adamello.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou