Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hasiči se zasloužili o hezké Vánoce v hospici na Svatém Kopečku

Datum publikace4. 1. 2005, 17.00
TiskTisk

Drama se šťastným koncem prožili obyvatelé hospice na Svatém Kopečku u Olomouce. O Štědrém dnu se pokazilo čerpadlo a v celé budově nešlo topení. V hospici leželo celkem 26 klientů, pro jejichž zdravotní stav je důležitá i tepelná pohoda.

Olomouc: Správce objektu Karel Šiška sice sehnal náhradní čerpadlo, ale bylo potřeba upravit přívody k jeho připojení. 'V tuto vánoční dobu se nepodařilo sehnat řemeslníka, který by pomohl s opravou, většina z nich měla vypnutý mobilní telefon,' líčí svízelnou situaci ředitelka hospice Jana Vážanová. Správce se proto obrátil na Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje a požádal je o pomoc. 'Hasiči ochotně přijeli, přivezli potřebnou techniku a ve večerních hodinách se topení znovu rozběhlo.
Díky jejich pomoci mohli nemocní lidé v hospici prožít zbytek vánočních svátků v pohodě a bez zhoršení zdravotního stavu,' vyjádřila vděčnost olomouckým hasičům ředitelka.

Kontakt: Ivana Jeništová, tiskové odd. ACHO; tel: 585 229 380; mobil: 604 200 283; mailto:ivana.jenistova@caritas.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou