Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V sobotu 19.8.2006 skončilo v Litomyšli Celostátní setkání animátorů

Datum publikace21. 8. 2006, 15.25
TiskTisk

Celostátní setkání animátorů (CSA), organizované Sekcí pro mládež ČBK a Asociací křesťanských sdružení mládeže (AKSM), trvalo od 13.8.2006 do 19.8.2006. Postupně na něj zavítalo 8 biskupů a desítky kněží, kteří povzbuzovali přes 500 účastníků. Mons. Jiří Paďour, delegát ČBK pro mládež, byl přítomný po celou dobu setkání.

Litomyšl: Setkání animátorům nabídlo mše svaté, celebrované českými a moravskými biskupy, přednášky a diskuse s odborníky i se svými vrstevníky, různé druhy modlitby, koncerty a divadelní představení. Účastníci  si mimo jiné mohli vyslechnout také životní svědectví nevidomé dívky, kněze – politického vězně či ženy na vozíčku, která hovořila o přímluvné modlitbě.  Ve středu 16.8. zahrála v zámeckém amfiteátru skupina Marcipán a v pátek 18.8., v rámci kulturních pátků spoluorganizovaných městem, si mohli účastníci setkání i obyvatelé Litomyšle poslechnout mezinárodní křesťanskou skupinu Heaven´s Shore.

Setkání skončilo v sobotu závěrečnou mší svatou, při které byli vysláni dobrovolníci, tzv. volontéři. Tito mladí lidé zdarma věnují rok svého života službě druhým. Budou žít v malých skupinkách na farách a spolupracovat s místním knězem. Jejich činnost se zaměří především na volnočasové aktivity věřících i nevěřících dětí a mladých lidí. Zároveň Mons. Jiří Paďour poděkoval volontérům, kteří ve farnostech sloužili v uplynulém školním roce.

V anketě organizované tiskovou skupinkou CSA vyšlo najevo, že pro vybrané účastníky bylo setkání lepší a zajímavější než čekali a program splnil jejich očekávání. Představitelé města a městská policie zase vyjádřili uspokojení nad tím, že mladí lidé ukázali obyvatelům Litomyšle, že 'mládež může být i slušná'.

Celostátní setkání animátorů mělo kromě jiného za cíl vytvořit základy pro Celostátní setkání mládeže, které se bude konat od 13.8. do 19.8. 2007 v Táboře-Klokotech a na kterém se očekává účast asi 5.000 mladých lidí. Právě animátoři se budou na táborském setkání velkou měrou podílet.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou