Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Čína na papežův dopis odpovídá vlnou zatýkání kněží

Datum publikace3. 8. 2007, 16.20
TiskTisk

Zatýkání kněží a další tvrdá opatření zavedla v některých provinciích komunistická vláda v Číně měsíc po zveřejnění dopisu papeže Benedikta XVI. čínským katolíkům.

Řím (I): Do série přísných opatření a zákroků proti věřícím i duchovním, které po zveřejnění dopisu papeže Benedikta XVI. spustila čínská vláda, patří i zatčení tří kněží v oblasti Vnitřního Mongolska. Podle agentury AsiaNews, podporované Papežským institutem pro misie, bylo v červenci zatčeno nejméně 11 čínských kněží.

Tři kněží pocházející ze Si-wan-c' v provincii Che-pej se v oblasti Vnitřního Mongolska ukrývali před policií, která je však nakonec 24.7.2007 vypátrala a uvěznila. Podle zdrojů agentury AsiaNews jde o odvetu čínské vlády za papežův dopis. Kromě toho dochází ke zpřísňování podmínek již vězněných kněží, kteří jsou zavíráni do samovazeb.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou