Lupa
Obsah Obsah
Portál

Rozloučení s P. Rudolfem Seidlem

Datum publikace11. 9. 2007, 15.15
TiskTisk

Kanovník litomyšlské kapituly P. Rudolf Seidl odešel do věčnosti dne 4.9.2007. Rozloučení s ním proběhne 13.9.2007 v kostele v Horních Heřmanicích.

Litomyšl: Dne 4.9.2007 ukončil v Albrechticích u Lanškrouna svou životní pouť kanovník Kolegiátní kapituly při kostele Povýšení sv. Kříže v Litomyšli P. Rudolf Seidl. Jeho blízcí a další věřící ho doprovodí na poslední cestě ve čtvrtek 13.9.2007 ve 14.00 hodin ve farním kostele sv. Jiří v Horních Heřmanicích.

P. Seidl se narodil 13.1.1921 v Hřibinách ve farnosti Častolovice. Studoval v kněžském semináři v Hradci Králové. Na kněze byl vysvěcen v témže městě v r. 1947. Působil v Litomyšli, Ústí nad Orlicí, Výprachticích, dlouhá léta v Horních Heřmanicích aj. Od r. 1994 vykonával funkci kanovníka uvedené kapituly. Před dvěma lety odešel na trvalý odpočinek.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou