Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zemřel P. Vojtěch Ivo Kvapil OCist.

Datum publikace1. 7. 2009, 15.15
TiskTisk

Ve věku 85 let zemřel v pátek 26.6.2009 P. Vojtěch Ivo Kvapil OCist., který se mimo jiné podílel na obnově řeholního života v cisterciáckém klášteře ve Vyšším Brodě.

České Budějovice: P. Kvapil byl vysvěcen na  kněze  tajně v roce 1951. Veřejně působil až od roku 1968 ve farnostech Strakonice, Strakonice-Podsrp, Borotín, Nová Ves u Mladé Vožice, Miličín, Vyšší Brod, Český Krumlov a na dalších místech. Od roku 1990 se podílel na obnově řeholního života v cisterciáckém klášteře ve Vyšším Brodě.

Rozloučení se zesnulým proběhne ve čtvrtek 2.7. v 10.00 hodin v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Suchém Vrbném.

 

TS ČBK informoval Václav Kubeš, vicekancléř, Biskupství českobudějovické

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou