Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk bude slavit poutní mši svatou na Makové Hoře

Datum publikace5. 11. 2009, 19.10
TiskTisk

V sobotu 7.11.2009 bude od 11.00 hodin kardinál Miloslav Vlk slavit poutní mši svatou v kostele sv. Jana Křtitele a Panny Marie Karmelské na Makové Hoře u Příbrami.

Praha: Kardinál Vlk zahájí cyklus růžencových zamyšlení, který tamní farnost zorganizovala. Tak jako modlitba růžence obsahuje rozjímání o důležitých událostech ze života Ježíše Krista, budou se i jednotlivá zamyšlení týkat těchto tzv. tajemství. Jelikož bude den slavení mše svaté spadat do oktávu Vzpomínky na všechny věrné zemřelé, promluví pražský arcibiskup na téma 'Ježíš, který z mrtvých vstal'.

Maková hora je významné poutní místo ležící necelé dva kilometry od obce Smolotely u Příbrami, na zalesněném vrcholku nad řekou Vltavou. Barokní kostel sv. Jana Křtitele a Panny Marie Karmelské byl postaven v letech 1719-1722 italským architektem Canevallem na zakázku Jana Felixe Chanovského-Kaselovského. Má složitý půdorys, dvě příčné elipsy a v průčelí dvě nakoso položené hranolové věže. V sousedství kostela byl zřízen malý klášter se dvěma karmelitány, kteří s sebou přinesli milostnou sošku Panny Marie Karmelské.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou