Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poselství Benedikta XVI. k postní době představí také Hans-Gert Pöttering

Datum publikace1. 2. 2010, 9.45
TiskTisk

Poselství papeže Benedkta XVI. k postní době představí ve Vatikánu na tiskové konferenci 4.2.2010 kardinál Paul Josef Cordes, předseda Papežské rady 'Cor unum', její tajemník Mons. Giampietro Dal Tosso a bývalý předseda Evropského parlamentu Hans-Gert Pöttering, současný předseda nadace Konrada Adenauera.

Vatikán: Bývalý předseda Evropského parlamentu Hans-Gert Pöttering představí 4.2.2010 ve Vatikánu poselství papeže Benedikta XVI. k letošní postní době. Na tiskové konferenci vystoupí se svým příspěvkem také kardinál Paul Josef Cordes, předseda Papežské rady 'Cor unum', a její tajemník Mons. Giampietro Dal Tosso.

Téma letošního poselství papeže k postní době je 'Bůh dává spravedlnost na základě víry v Ježíše Krista' (srov. Řím 3,21-22).

Hans-Gert Pöttering, v současné době předseda nadace Konrada Adenauera, se narodil 15.9.1945, působil v Evropském parlamentu od roku 1979, v letech 2007-2009 jako jeho předseda. Je členem Německé křesťanskodemokratické strany (CDU). Studoval právo, politické vědy a historii na univerzitách v Bonnu a Ženevě, na Institutu mezinárodních studií (Graduate Institute of International Studies) v Ženevě a na Columbia University v New Yorku.

Na setkání, které 10.12.2009 uspořádalo německé velvyslanectví u Svatého stolce při příležitosti 75. narozenin kardinála Cordese, hovořil o svém angažování ve prospěch ochrany evropských křesťanských kořenů a v otevřeném dialogu se zástupci islámu. Ve svém příspěvku se postavil proti rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku z 4.11.2009, ve kterém se umístění kříže ve škole považuje za omezení náboženské svobody. Pöttering v tom vidí 'nedostatek úcty k věřícím', který 'dokazuje nedostatek porozumění pro potřeby kulturního dialogu v dnešním světě', protože 'ukřižovaný je znamení lásky Boží.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou