Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Web věnovaný pronásledovaným křesťanům

Datum publikace1. 2. 2010, 16.00
TiskTisk

'Kde Bůh pláče' poskytuje svědectví pastoračních pracovníků, kteří působí v nebezpečných oblastech současného světa.

Bejrút/Königstein: Internetové stránky věnované současnému pronásledování křesťanů byly spuštěny z podnětu Sítě katolických rádií a televizí (Catholic Radio and Television Network, CRTN) působící v rámci sdružení Kirche in Not, jehož činnost je zaměřena na podporu církve v nouzi.

Internetová stránka www.wheregodweeps.org je nazvaná 'Kde Bůh pláče – zaostřeno na utrpení církve' (Where God Weeps – the suffering Church in focus). Chce poskytovat návštěvníkům celkové informace o situaci v zemích, kde jsou křesťané vyháněni nebo zabíjeni, a sbírat svědectví biskupů, kardinálů a misionářů k tomuto tématu.

Podle Marka Riedemanna, ředitele CRTN, 'stránky jsou důležité pro lidi, kteří se chtějí více dovědět o utrpení křesťanů ve světě. Pronásledování ve světě obecně stoupá, a proti křesťanům zvlášť. Dokonce v některých zemích je ve hře i vlastní přežití církve.'

Kdo tyto stránky navštíví, může zjistit, jak i v 21. století lidé stále nasazují svůj život, aby šíření evangelia přinášelo plody, jak se zvěstuje Pán i v místech, v nichž panuje diskriminace a pronásledování křesťanů.

Základním formátem stránek je reportáž, která se připravuje každý měsíc, vždy v jiné zemi. Jde o 12 minutový dokument, ve kterém se poskytují statistické údaje, celkový přehled o situaci a svědectví nebo rozhovor s některým z představitelů místní církve.

Lednová reportáž 'Kde Bůh pláče' se věnuje hlubšímu poznání podmínek života křesťanů v Libanonu. Kromě všeobecného přehledu obsahuje svědectví Paula Karna, národního ředitele Papežské mise (Pontifical Mission Society) v zemi.

Reportáž ukazuje, jak je Libanon, ačkoliv jde o demokratickou zemi, kde vedle sebe existuje 18 různých vyznání, vystaven neustálému nebezpečí kvůli sousedním zemím s teokratickým nebo diktátorským režimem.

Mnozí křesťané z dalších asijských zemí tajně přicházejí do Libanonu kvůli pronásledování.

'Kde Bůh pláče' se nezastavuje jen na rovině informace, ale soustředí se také na konkrétní návrhy. Seznamuje návštěvníky s možnostmi finanční podpory pro evangelizační činnost a pro semináře a ukazuje podporu, kterou nabízejí libanonské diecéze křesťanům, kteří tam žijí jako uprchlíci.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou