Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nevšední tvář radosti

Datum publikace22. 2. 2010, 17.00
TiskTisk

Slavnostní zprovoznění nových odlehčovacích lůžek v ostravském Hospici sv. Lukáše se koná v úterý 2.3. od 16.30 hodin. Proběhne zde i vernisáž fotografií nazvaná Nevšední tvář radosti. Fotografie vznikly v celé České republice v zařízeních pro lidi v závěrečném stadiu života.

Ostrava: V Hospici sv. Lukáše se podařilo vytvořit čtyři nová odlehčovací lůžka, což znamená rozšíření na celkovou kapacitu 34 lůžek. Vernisáž u příležitosti slavnostního zprovoznění s názvem Nevšední tvář radosti představí snímky fotografů Hannah Bártíkové a Luboše Tona, které zachycují běžný život nevyléčitelně nemocných lidí v českých hospicích.

'Srdečně zvu veřejnost do prostor vestibulu Hospice sv. Lukáše, kde tyto výjimečné snímky doprovodní v programu violoncelista Janáčkovy filharmonie Ostrava Jiří Hanousek,' říká ředitel Martin Pražák. Další novinkou v ostravském hospici bude knihovna s hospicovou a paliativní tematikou, jejíž provoz bude v tento den zahájen.

 

Kontakt:

Ing. Dalibor Kraut

vedoucí útvaru pro vztahy s veřejností

Charita Ostrava

Kořenského 17

703 00 Ostrava - Vítkovice

 

tel: +420 596 787 691

mob.: +420 731 625 853

e-mail: dalibor.kraut@caritas.cz

web: www.ostrava.caritas.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou