Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kamélie mezi knihami

Datum publikace26. 2. 2010, 10.30
TiskTisk

Výstava Kamélie mezi knihami  bude otevřena v Památníku písemnictví na Moravě v benediktinském klášteře v Rajhradě u Brna, ul. Klášter 1, ve dnech 11.-14.3.2010.

Rajhrad u Brna: Tradiční zimní výstava květů kamélií letos zavítá na jižní Moravu. Unikátní živá sbírka se na čtyři březnové dny přemístí ze zámeckého skleníku v Rájci nad Svitavou do Památníku písemnictví na Moravě v prostorách benediktinského kláštera v Rajhradě.

Kamélie se tentokrát představí ve společnosti knih, pro něž byly květiny inspirací. V průběhu výstavy pořádané ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, Územním odborným pracovištěm v Brně, bude návštěvníkům zpřístupněna mimořádná prohlídková trasa areálem benediktinského kláštera, plně k dispozici budou také expozice Památníku písemnictví, který v klášteře sídlí.  Interiéry doplní nápadité květinové vazby inspirované především dobou baroka a 19. století. 

Název výstavy pochází tedy z oblasti rostlin. Slovo 'kamélie' dále odkazuje na brněnského rodáka, misionáře a botanika, jezuitu Jiřího Josefa Camela (1661-1706). Jsou také připraveny přednášky vedoucího zámecké zahrady Jana Dvořáka, odborníka na floristiku Slávka Rabušice a zámeckého zahradníka Evžena Kopeckého. Vystavená květinová aranžmá nejen z kamélií doplní filmová produkce.

 

Další informace:  Benediktinské Opatství Rajhrad
Ing. Frišová Jitka
benediktini@volny.cz
mob.: +420 605 204 595
tel.: +420 547 230 027


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou