Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše Cyrilometodějské dvojčíslo Katolického týdeníku

Datum publikace30. 6. 2010, 19.30
TiskTisk

Celé dva týdny bude čtenáře doprovázet na začátku léta nové vydání KT – jedná se totiž o tradiční Cyrilometodějské dvojčíslo, které nabízí oproti běžným vydáním spoustu dalšího zajímavého čtení i novinek.

Úvod nového čísla obstaral biskup Mons. Petr Esterka, který má na starosti české a moravské věřící v misiích. Na poněkud opomíjeného světce, kterého zastiňují oslavy slovanských věrozvěstů – sv. Prokopa – upozorňuje řeholním jménem jeho jmenovec, převor břevnovských benediktinů P. Prokop Siostrzonek.

Zahraniční zpravodajství si všímá církve v Jihoafrické republice, ale také maratonu, který spojil Němce a Čechy. Několik stran publicistiky nabízí například návštěvu v londýnském Velehradě, rozhovor o tradici duchovní péče o Čechy v zahraničí, ohlédnutí za poutí, která před čtvrtstoletím zaskočila komunisty.

Tradičně se KT věnuje i osobnosti mistra Jana Husa a letos přibližuje i druhou postavu husitství: Jana Žižku. Nemalá pozornost je věnovaná i dvěma poutním stezkám mířícím k Velehradu: Poutní cestě růžence a rozšířené poutní stezce ze Svatého Hostýna na Velehrad, která začíná nově už na Svatém Kopečku.

Za přečtení jistě stojí i připomínka celostátního sjezdu katolíků před 75 lety či pozvání na Dny lidí dobré vůle a pouť na Velehradě. Novinkou je letní čtení na pokračování.

Čtenáři tentokrát naleznou v KT rozhovory hned se třemi osobnostmi: Věroslavem Mertlem, Petrem Příhodou a Hanou Hegerovou. Součástí KT je příloha Perspektivy a TV a rozhlasový program.

Příští týden KT nevychází.

 

Jak předplatit Katolický týdeník? 

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá: Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel. 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Příště se dočtete: Víra za mřížemi; reportáž z věznice; rozhovor s jazzovou legendou Jaromírem Hniličkou; Začíná velká letní soutěž o dvě stovky cen!; přílohy: Doma a TV Program; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz: Byli jste někdy na Velehradě?

 

Kontakt:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

www.katyd.cz 

Jiří Macháně, KT 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou