Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 31/2010

Datum publikace28. 7. 2010, 16.30
TiskTisk

Enter – vstup do Božích tajemství – je název článku v rubrice Z domova. Představuje ojedinělý program pro mládež, který se uskutečnil v českobudějovické diecézi. Víte, že na prázdniny je možné vyrazit se speciální Biblí do nepohody na voděodolném papíře, zkrátka s výtiskem vhodným přímo do stanu?

Praha: Měsíc po cyrilometodějských oslavách na Velehradě se čtenáři dozvědí, že právě teď archeologové definitivně potvrdili osídlení tohoto místa už v devátém století. V rozhovoru se o své zážitky ze Svaté země rozdělí kardinál Miloslav Vlk.

Zahraniční zpravodajství upozorňuje na podstatné zvýšení počtu onemocnění virem HIV v Rusku a připomíná i světovou konferenci o AIDS, která se konala minulý týden ve Vídni. Rubrika nahlíží také k sousedům na Slovensku, kde se františkánský kněz stal poradcem nové premiérky. Zajímavý je také údaj o rekordních počtech poutníků do Santiaga de Compostela.

Antonín Ludvík Stříž – kněz ve službě knihy –  takový název nese tematická dvoustrana.  Přibližuje jednoho ze spolupracovníků Josefa Floriana. Od jeho úmrtí uplynulo už půl století.

Kulturní rubrika přináší recenzi filmu Single man od jezuity Petra Vacíka. Noviny uzavírá rozhovor s kněžnou Elisabeth z Lobkowicz. Součástí KT je rodinná příloha Doma, TV a rozhlasový program.

Redakce KT si dovoluje upozornit čtenáře, kteří ještě nemají  týdeník předplacený, že právě v létě jim k předplatnému nabízí dvě zajímavá DVD zdarma.

 

Příště se dočtete: Křesťan a moderní hudba – není to jen pop, co zní v uších (nejen) mladých katolíků; rozhovor: Křehké dívky z charity v africkém Kongu; příloha: Perspektivy; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

 

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

www.katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou