Lupa
Obsah Obsah
Portál

Slova Benedikta XVI. jeho bývalým studentům

Datum publikace31. 8. 2010, 18.00
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce  dnes (31. 8. 2010) zveřejnilo slova Svatého otce při zahájení mše svaté, kterou slavil se skupinou svých bývalých studentů (Ratzinger Schülerkreis) na závěr pravidelného každoročního setkání, které se konalo v Castel Gandolfu ve dnech 27. – 30. 8. 2010.

Vatikán: Slova papeže Benedikta XVI. účastníkům na závěr letošního setkání jeho bývalých studentů:

Drazí přátelé, v závěru dnešního evangelia nás Pán upozorňuje, jak ve skutečnosti stále žijeme pohanským způsobem života; že na oplátku zveme toho, kdo nám může pozvání opětovat; že darujeme jen tomu, kdo nám to zase vrátí. Ale Boží styl je jiný: zakoušíme to ve svaté eucharistii. On zve ke svému stolu nás, kteří jsme před ním chromí, slepí a hluší; zve nás, kteří mu nemáme co nabídnout. Během této eucharistie se nechme oslovit především vděčností za to, že Bůh existuje, že je takový, jaký je, že je takový, jaký je Ježíš Kristus, že On – přestože mu nemáme co nabídnout a jsme plní chyb – nás zve ke svému stolu a chce s námi stolovat. Ale chceme také pocítit svou chybu, že tak málo opouštíme pohanský styl a tak málo žijeme ten nový, Boží způsob života. Proto začínáme mši svatou tím, že prosíme o odpuštění: odpuštění, které nás změní, díky němuž se staneme podobnějšími Bohu, jeho obrazu .
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou