Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka se sešel s ugandským biskupem Zziwou

Datum publikace15. 10. 2010, 19.15
TiskTisk

Biskup Joseph Antony Zziwa ugandské diecéze Kiyinda Mytiana je v České republice na pozvání Arcidiecézní charity Praha. Ve čtvrtek 15. října 2010 se setkal také s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou OP a hovořil s ním o možném rozvoji vzájemné spolupráce.

Praha: Ugandský biskup jednal o vzájemné spolupráci také s vedením Arcidiecézní charity Praha. Setkal se s jejím vedením, ale také s dalšími pracovníky Rozvojového střediska a absolvoval exkurzi v některých sociálních zařízeních charity. Navštívil Azylový dům sv. Terezie pro lidi bez domova, Azylový dům pro ženy v tísniTýdenní stacionář pro seniory. Na pražském arcibiskupství se sešel také s kardinálem Miloslavem Vlkem, který spolupráci mezi pražskou arcidiecézí a diecézí Kiyinda Mytiana inicioval.

'S Arcidiecézní charitou Praha spolupracujeme na projektu Adopce na dálku, díky němuž je podporováno několik stovek sirotků a velmi chudých a znevýhodněných dětí. Do Česka jsem přijel z Německa, kde jsem byl na pracovní návštěvě, abych se setkal s pracovníky pražské charity, abych mohl promluvit i k dárcům a poděkovat jim a abychom zde program nejen zhodnotili, ale hovořili také o budoucnosti,' shrnul svou návštěvu Mons. Zziwa.

Arcidiecézní charita Praha podporuje od roku 2006 více než 200 dětí diecéze Kiyinda Mytiana ve vzdělání. V diecézi, kterou v letech 1980 – 1986 zasáhla občanská válka, také běží program Adopce na dálku. Oblast patří k těm nejchudším a důsledky války jsou tam patrné dodnes.

Arcidiecézní charita Praha si klade za cíl pomáhat lidem v nouzi na principech křesťanské lásky a bez ohledu na jejich náboženskou, rasovou či politickou příslušnost. S tímto cílem rozvíjí kromě mnoha dalších projektů také zahraniční rozvojovou spolupráci, která se stala nedílnou součástí jejích aktivit. Tato po­moc je směřována především do oblasti vzdělávání, zdravotní péče a místního rozvoje. Nejznámějším je projekt Adopce na dálku®, který prošel za dlouhá léta své existence zásadním vývojem a v současnosti je moderním rozvojovým projektem, jehož sna­hou je nejen podpora konkrétních dětí ve studiu, ale i celkový rozvoj oblastí, v nichž potřebné děti a jejich rodiny žijí.

Bližší informace na www.charita-adopce.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou