Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Litoměřice navštívil ugandský biskup, Mons. Zziwa

Datum publikace15. 10. 2010, 14.30
TiskTisk

Diecézní charitu Litoměřice navštívil ve čtvrtek 14.10. 2010 Mons. Joseph Anthony Zziwa, biskup diecéze Kiyinda-Mityana z Ugandy, aby si se zdejšími pracovníky promluvil o možnostech spolupráce a navzájem si s nimi předal zkušenosti charitní práce. Významného zahraničního hosta v biskupské rezidenci přivítal generální vikář litoměřické diecéze P. Stanislav Přibyl CSsR.

Litoměřice: 'Otce Stanislava znám ještě z doby, kdy byl prezidentem Arcidiecézní charity v Praze. Ugandu navštívil několikrát a vždy se nám spolu dobře pracovalo. Pro naše lidi měl obrovský cit. Jsem rád, že jsem ho mohl přijet pozdravit a podpořit v jeho práci,' řekl Mons. Zziwa. 'V Litoměřicích jsem poprvé a velmi se mi tu líbí. Přijel jsem ale také proto, abychom společně sdíleli zkušenosti práce zdejší charity s tou naší a navzájem si předali své zkušenosti,' dodal.

Setkání se kromě generálního vikáře a ředitelky Diecézní charity Litoměřice Růženy Kavkové rovněž účastnili ředitel Arcidiecézní charity Praha Jaroslav Němec a pracovnice Rozvojového střediska Arcidiecézní charity Praha Petra Matulová.

Cílem návštěvy Mons. Zziwy v Česku byla Arcidiecézní charita Praha, jejíž Rozvojové středisko pomáhá na principu křesťanské lásky nejchudším dětem, rodinám i celým komunitám v cílových rozvojových zemích. Program Adopce na dálku, který podporuje již od roku 1993 vzdělávání dětí, a další rozvojové projekty jsou uskutečňovány především díky darům individuálních dárců z České republiky.

'S  Arcidiecézní charitou Praha spolupracujeme na projektu Adopce na dálku, díky němuž je podporováno několik stovek sirotků a velmi chudých a znevýhodněných dětí. Do Česka jsem přijel z Německa, kde jsem byl na pracovní návštěvě, abych se setkal s pracovníky pražské charity, abych mohl promluvit i k dárcům a poděkovat jim a  abychom zde  program nejen zhodnotili, ale  hovořili také o budoucnosti,' shrnul Mons. Zziwa. Ten se během své návštěvy v Česku setkal také s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou a kardinálem Miloslavem Vlkem.

Každý, kdo by chtěl pomoci, najde bližší informace na stránkách www.charita-adopce.cz. Stále jsou tu děti, které čekají na pomoc.  

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou