Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Splitu a Makarské o návštěvě papeže v Chorvatsku

Datum publikace27. 5. 2011, 17.15
TiskTisk

Očekávání v souvislosti s první apoštolskou cestou papeže Benedikta XVI. do Chorvatska, která se uskuteční ve dnech 4. – 5. června 2011, popsal Mons. Marin Barišiae, arcibiskup Splitu-Makarské, jako 'slibnou příležitost, která obohatí církev a celou chorvatskou společnost'.

Split-Makarská (HR): Svatý otec zavítá do Chorvatska v souvislosti s Národním dnem chorvatských katolických rodin, který se uskuteční 5. června 2011. 'Jsme rádi, že se můžeme zúčastnit takovéto dějinné události, která je důležitá pro naši současnost a otevírá lepší budoucnost pro nás všechny. Přijměme nástupce sv. Petra, Kristova vikáře, morální pilíř naší doby a člověka, který dokáže pohnout lidmi i světem,' uvedl arcibiskup Barišiae pro katolickou agenturu Ika. Dále zdůraznil, že si je jistý tím, že tomu, co papež v Chorvatsku řekne, budou naslouchat i lidé za hranicemi země, dokonce i Evropy.

Benedikt XVI. se zúčastní Národního dne katolických rodin, aby 'povzbudil chorvatské rodiny v tomto čase krize a nabídl jim prorocké poselství víry a naděje.' Mons. Barišiae pozval všechny věřící i nevěřící, aby se setkání se Svatým otcem zúčastnili s otevřeným srdcem. Jen z diecéze Split-Makarská se očekává účast okolo 15000 lidí.

Pak také zaslal pozdrav papeži, kterému vzkázal: 'Svatý otče, zavítejte do Záhřebu a povzbuďte všechny rodiny a vytvořte z celého Chorvatska jednu rodinu.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou