Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Štafeta připomene svátek Božího těla

Datum publikace15. 6. 2011, 17.36
TiskTisk

Při příležitosti svátku Božího těla (Corpus Domini) odstartuje v neděli 19. června v 9. 15 hodin z Hradčanského náměstí již pátý ročník štafetového běhu Praha – Orvieto.

Praha: Štafetu tvoří deset běžců z Česka a Itálie, které čekají čtyři etapy po České republice, poslední úsek pak musejí běžci zvládnout na italském území. Cílem běžců je městečko Orvieto, kde byl roku 1264 svátek Božího těla papežem Urbanem IV. ustanoven. Tradice svátek spojuje se zázrakem, k němuž došlo v Bolseně roku 1263 během mše svaté, kterou sloužil kněz Petr z Prahy při své pouti do Říma.

První etapa na našem území startuje 19. června v 9. 15 hodin z pražského Hradčanského náměstí a končí v 18. 30 hodin v Sedlčanech.  Odtud pak štafeta pokračuje druhý den v 7. 30 hodin ráno do Veselí nad Lužnicí, kam by měli běžci dorazit v 18. hodin. Třetí etapa startuje 21. června v 7. 30 hodin ráno z Veselí nad Lužnicí do obce U Svatého Kamene, odkud běžci vyrazí druhý den v 9. 00 hodin ráno na poslední etapu po našem území, která má cíl ve Vyšším Brodě. Sem by měli běžci doběhnout v 11. 30 hodin. Štafeta se pak přesune do Itálie, kde na běžce čeká ještě několik etap na trase Řím –Bolsena- Orvieto.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou