Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kondolence předsedy ČBK k lodnímu neštěstí na Volze

Datum publikace14. 7. 2011, 17.45
TiskTisk

Předseda České biskupské konference, arcibiskup pražský Dominik Duka OP dnes (14.července 2011) zaslal kondolenci velvyslanci Ruské federace, jímž je J. E. p. Sergey Borisovich Kiselev, k nedělní katastrofě parníku Bulgarija na řece Volze.

Vaše Excelence, vážený pane velvyslanče,

s velkým pohnutí jsem přijal zprávy o neštěstí, které se odehrálo tuto neděli 10. července na řece Volze při cestě parníku Bulgaria z města Bolgar do Kazaně v Tatarstánu. Kolem stovky lidí, z čehož bylo asi 30 dětí, se utopilo při jeho nečekaně rychlém potopení, které je pro všechny nepochopitelnou záhadou. Je to přesně jeden z takových případů, kdy stojíme mlčky před tajemstvím života a smrti člověka a klademe si bolestnou otázku: Proč? Chtěl bych Vás ujistit, vážený pane velvyslanče, o své hluboké osobní účasti na bolesti vašeho národa. Pamatuji ve svých modlitbách na všechny oběti a na všechny pozůstalé a na bolest těch, kteří zde přišli o své nejbližší. Povzbuzujme se navzájem nadějí, že dobrotivý Bůh všechny jednou opět vzkřísí k životu věčnému a tam už nebude pláč a bolest.

V úctě

+ Dominik Duka OP

arcibiskup pražský

  předseda ČBK

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou