Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Skončil třetí ENTERcamp

Datum publikace25. 7. 2011, 17.13
TiskTisk

V neděli 24. července skončil třetí ročník letního setkání křesťanské mládeže ENTERcamp. Pozvaní odborníci nabídli mladým debaty o bibli, povolání, liturgii, modlitbě, partnerství, politice nebo médiích. V odpoledních blocích se účastníci mohli umělecky vyžít v rukodělných výtvarných dílnách, a v rámci sportovních aktivit byl na výběr fotbal, volejbal či badminton.

Ktiš: Kostel svatého Bartoloměje, jehož presbytář je v současnosti restaurován, byl na celý týden vybaven profesionální zvukovou technikou. Ta sloužila nejen četným hostům, ale i osmičlenné kapele ENTERband. V jejím repertoáru se nachází více než 150 křesťanských písní, některé i v cizích jazycích jako je angličtina nebo latina. Pořadatelé nezapomněli zmínit odkaz svatého Jana Nepomuka Neumana, rodáka z nedalekých Prachatic, jehož dvousetleté výročí si česká církev letos připomíná.

Nepřetržitě bylo přítomno dvanácti kněží, kteří byli připraveni naslouchat účastníkům v duchovním rozhovoru nebo při svátosti smíření. Rovněž nezištná pomoc početného týmu se stala velkým svědectvím o tom, jak je možné aktivně se zapojit do života církve.

Hlavní vedoucí, otec Roman Dvořák z Diecézního centra mládeže hodnotí letošní ročník setkání pozitivně: 'S letošním ENTERem jsem velmi spokojen, a jsem vděčný Bohu, že vše pořádku dopadlo. Věřím, že tento týden byl pro mnoho mladých povzbuzením v jejich víře.' Za účastníky shrnul týden na Ktiši sedmnáctiletý Jenda: 'Nejlepším dnem tady byl čtvrtek, kdy jsme společně probírali partnerské vztahy.'

Již nyní se plánuje poprázdninové víkendové setkání účastníků s názvem RESTART.

Autor článku: Mgr. Pavel Ambrož
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou