Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Děti z olomoucké církevní školky se setkaly už o prázdninách

Datum publikace5. 8. 2011, 11.26
TiskTisk

V Olomouci bude v září otevřena nová církevní mateřská škola Ovečka s kapacitou 44 dětí. Její pracovnice uspořádaly v první polovině prázdnin pro své budoucí svěřence i pro jejich rodiče několik setkání. Ve druhé půli prázdnin už budou probíhat poslední přípravy na otevření školky.

Olomouc: Celkem 44 dětí je v současné době zapsáno do církevní mateřské školy Ovečka, která bude v září otevřena v olomoucké ulici Na Hradě. „Pro velký zájem rodičů, kteří se nemohli dostavit na zápis 21. června, jsme vypsali i náhradní červencový termín,“ uvedla ředitelka školky Ilona Hamplová. Děti podle ní budou rozděleny do dvou heterogenních tříd, jedna bude pojmenována „Sluníčka“ a druhá „Srdíčka“.

Na téma „srdíčka“ a „sluníčka“ byla vedena i prázdninová setkávání dětí i rodičů, která probíhala každou středu dopoledne v prostorách farnosti sv. Michala. Ve slunných dnech byl zaplněn rajský dvůr kostela, kde si děti měli možnost pohrát, zacvičit, zazpívat a zasoutěžit. „Při nepříznivém počasí poskytl farář P. Antonín Basler přístřeší na faře, kde program probíhal obdobně: po pohádce se vyráběla výzdoba do nové školky, dále jsme si povídali, cvičili a nechyběla ani kytara a zpěv otce Antonína. Nejvíce radosti všem dělala nejen píseň ‚Ovečka kudrnatá‘, ale především hojná účast dětí a jejich sourozenců,“ popsala průběh prázdninových setkávání ředitelka Hamplová.

Poslední setkání rodičů a dětí proběhlo tento týden, 3. srpna. „V polovině měsíce pak už bude jen brigáda rodičů a pracovníků školky, kdy budeme naše prostory připravovat na kolaudaci,“ doplnila ředitelka.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou