Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež diskutuje se svými bývalými studenty

Datum publikace26. 8. 2011, 17.15
TiskTisk

Tradiční letní seminář bývalých studentů prof. Josepha Ratzingera, tzv. “Ratzinger Schulkreis”, začal ve čtvrtek 25. srpna 2011 v Castel Gandolfu. Na setkání bude do 28. srpna diskutovat tentokrát o “nové evangelizaci” 40 bývalých posluchačů současného papeže Benedikta XVI.

Castel Gandolfo: Asi 40 lidí z různých zemí se zúčastní setkání bývalých studentů Benedikta XVI. v Kongresovém centru Mariapoli. Mezi účastníky jsou vídeňský arcibiskup, kardinál Christoph Schönborn, přednášející různých univerzit a další duchovní i laici, kteří vystoupí se svými přispěvky do diskuse o “nové evangelizaci”. Od pátku 26. srpna se k setkání připojí i “nový” Schulkreis – absolventi, jejichž závěrečné práce se zabývají texty prof. Josepha Ratzingera.

Papež se zúčastní hlavního bodu programu v sobotu 27. srpna, kdy přednese svou úvodní rozpravu, kterou budou následovat příspěvky hlavních přednášejících – Hanny-Barbary Gerl-Falkovitz z Univerzity Drážďany a Otto Neubauera, ředitele vídeňské Akademie pro Evangelizaci. V neděli oslaví účastníci s papežem mši svatou a odpoledne bude na závěr setkání probíhat volná debata členů “starého” a “nového” Schulkreisu.

Toto obvykle soukromé setkání organizuje prezident mnichovské Nadace Josepha Ratzingera, P. Stephan Horn, jehož nadace se zaměřuje kromě organizace těchto každoročních setkání na zkoumání a šíření teologického učení a spirituality současného papeže z dob jeho vysokoškolského působení. Letošní setkání je obzvláště významné v souvislosti s nadcházejícím 13. pravidelným generálním shromažděním biskupské synody na téma “Nová evangelizace pro předávání křesťanské víry,” které je naplánováno na 7.- 28. října 2012.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou