Lupa
Obsah Obsah
Portál

Uchem Jehly s Janem Sokolem

Datum publikace11. 10. 2011, 13.00
TiskTisk

Setkání evangelického faráře Pavla Klineckého s filosofem, pedagogem a publicistou Janem Sokolem v pořadu České Televize Uchem Jehly. Režie P. Šícha, 26 min.

'Profesor Jan Sokol patří mezi nejvýraznější současné české intelektuály. Je to muž mnoha profesí. Pracoval jako zlatník, mechanik, programátor, výzkumný pracovník, politik, atd. Nyní ho známe především jako filosofa, překladatele, vysokoškolského pedagoga a publicistu.Zabývá se hlavně filosofickou antropologií, dějinami náboženství a antropologií institucí. Přednáší na četných českých i zahraničních universitách. Pravděpodobně díky tomu, že prošel mnoha různými profesemi, dokáže i o složitých věcech mluvit tak, že tomu rozumí úplně každý. V roce 2003 kandidoval na funkci prezidenta. V posledním kole ho těsně porazil Václav Klaus. Jak žije muž, který se mohl stát naším prezidentem, dnes?' Dozvíte se v pořadu České Televize Uchem Jehly.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou