Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slavnost Všech svatých a Vzpomínka na věrné zemřelé v Brně

Datum publikace26. 10. 2011, 12.15
TiskTisk

Bohoslužby v den  slavnosti Všech svatých (1. listopadu) a v den Vzpomínky na všechny věrné zemřelé (2. listopadu) budou v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně slaveny v 7.30 a 17.30 hodin.

Brno: Brněnský biskup Vojtěch Cikrle bude předsedat pontifikální bohoslužbě 1. listopadu 2011 v 17.30 hodin, po které následuje uvedení oratoria Petra Fialy a Zuzany Novákové-Renčové Píseň sestry Anežky a bratra Františka.

Biskup Cikrle bude hlavním celebrantem také 2. listopadu 2011 v 17.30 hodin v den Vzpomínky na věrné zemřelé. Přímo v katedrále na Petrově má hrob pět brněnských biskupů: Vincenc Josef kníže Schrattenbach (+ 1816), Václav Urban rytíř Stuffler (+ 1831), Jan Antonín Arnošt hrabě Schaffgotsche (+ 1870), Karel Nöttig (+ 1882) a Josef Kupka (+ 1941).

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou