Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Uchem jehly s Kateřinou Neumannovou

Datum publikace2. 11. 2011, 15.51
TiskTisk

Setkání Zbigniewa Czendlika s olympijskou vítězkou Kateřinou Neumannovou v pořadu České televize Uchem jehly. Režie L. Cmíral, 26 min.

'Většina Čechů ji zná jako 'Zlatou Katku', olympijskou vítězku, mistryni světa, lyžařskou šampionku. Léta profesionální kariéry pro ni znamenala velké odříkání a dřinu, naučila ji sáhnout si na dno, zápasit až do vyčerpání sil, věřit sama sobě a také tvrdě bojovat - ovšem v duchu fair play. Kromě radosti z vítězství pociťovala i odloučení od svých vrstevníků. Kdo jí dodával sílu?
Po narození dcery Lucie v roce 2003 se obdivuhodně rychle dokázala dostat zpět do formy a získat nejlepší tituly. Narození dcery mělo pro Kateřinu velký význam, ovšem zásadní mezník v jejím životě přišel v roce 2007, kdy ukončila aktivní sportovní kariéru. Nalinkovaný život sportovkyně s pravidelným režimem a přesným rozplánováním času se rozplynul a bylo nutné začít znovu. Volnost a neuspořádanost - to byla nová pokušení a nástrahy života novopečené manažerky a sportovní funkcionářky. Jak se s nimi vypořádala?
Jako její největší prohru veřejnost vnímá Mistrovství světa v severském lyžování v Liberci v roce 2009, v jehož čele stála Kateřina coby prezidentka organizačního výboru a které skončilo s obrovskými dluhy. Ať už na tom nese jakýkoli podíl, tato skutečnost ukazuje, jak je sláva milované hvězdy vrtkavá a jak snadné je docílit zatracení. Jak se může člověk vyrovnávat s vlastními chybami a prohrami, co ho může přimět k 'pokání'? A přes všechny úspěchy i neúspěchy - co je pro Kateřinu Neumannovou v životě nejdůležitější? Na tyto a další otázky bude odpovídat v pořadu Uchem jehly moderátorovi Zbigniewu Czendlikovi.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou