Lupa
Obsah Obsah
Portál

Noc kostelů 2012 na YouTube

Datum publikace26. 4. 2012, 16.20
TiskTisk

Videospot, který zve návštěvníky na Noc kostelů 2012, je již ke zhlédnutí na YouTube. Klip naleznete zde: http://www.youtube.com/watch?v=vHQ26Gr0sjY.

Brno: Na základě grafické předlohy Very Rieder videospot pro Rok kostelů 2012 zpracoval Jiří Doffek, fotografii z Plzně zapůjčil P. Krzysztof Dędek.

Noc kostelů se bude konat v pátek 1. června 2012 v celé České republice, v Rakousku, a v letošním roce poprvé také na celém území Slovenska. V této chvíli připravuje program Noci kostelů téměř 1 300 kostelů od Aše až po Košice.

V brněnské diecézi je zapojeno 123 kostelů a modliteben osmi křesťanských církví. Pořadatelé nyní připravují programy, při nichž budou mít návštěvníci příležitost nahlédnout do věží, sakristií, kaplí, křížových chodeb, klášterních refektářů i rajských zahrad, nechat se v chrámových prostorách provést slovem, povznést hudbou, inspirovat ve ztišení a modlitbě či potěšit při setkání.

V roce 2005 se konala první Dlouhá noc kostelů ve Vídni a během čtyř let se spontánně rozšířila do celého Rakouska. V roce 2009 překročila Noc kostelů hranice a otevřely se také kostely i modlitebny na několika místech na Moravě. V roce 2010 se Noc kostelů konala již v celé České republice a v loňském roce poprvé také v několika desítkách kostelů na Slovensku.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou