Lupa
Obsah Obsah
Portál

Sekce pro mládež zasedala v Olomouci a Rajnochovicích

Datum publikace8. 6. 2012, 16.09
TiskTisk

Ve dnech 6. a 7. června 2012 se v Olomouci a v Rajnochovicích konalo zasedání Sekce pro mládež ČBK. Hlavním bodem jednání byla příprava na Celostátní setkání mládeže, které se bude konat od 14. - 19. srpna 2012 ve Žďáru nad Sázavou. Sešlo se 53 lidí, kteří se podílejí na hlavní organizaci tohoto setkání.

Olomouc/Rajnochovice: Do Olomouce, kde zasedání probíhalo, se sjeli rovněž všichni ti, kteří zodpovídají za 30 přípravných skupin, jež jsou součástí přípravy setkání. Zástupci jednotlivých skupin, z velké části dobrovolníci, podávali zprávu o stavu příprav svého týmu.

 První pracovní den byl zakončen mší svatou celebrovanou olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem, který všechny povzbudil a zdůraznil, že setkání má mladým umožnit osobní dotek Boží.

Druhý den se už členové Sekce pro mládež věnovali přípravě na Světové setkání mládeže v Rio de Janeiru v roce 2013. Značná část programu byla věnována i diskuzi o pastoraci mládeže, kterou pracovníci považují za důležitou především proto, že je třeba pružně reagovat na proměny společnosti, kterých jsme součástí.

Na setkání mládeže se podílí okolo 700 dobrovolníků. Organizátoři počítají, že celkový počet mladých účastníků přesáhne 6 tisíc a v sobotu společně s účastníky 'Pouti rodin' jich bude až 9 tisíc.

Více o setkání a jeho případné podpoře naleznete na této webové stránce: https://zdar2012.signaly.cz/

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou