Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

KEFASFEST 2012 začíná

Datum publikace28. 6. 2012, 12.12
TiskTisk

První ročník  letního křesťanského festivalu Kefasfest se uskuteční pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho od 29. června do 1. července 2012 v areálu kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích. Program na www.kefastfest.cz 

Dolní Kounice: Nový letní křesťanský festival Kefasfest se uskuteční od 29. června do 1. července 2012 v areálu kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích. Festival láká účastníky nejen na divadlo, hudbu a  zajímavá setkání, ale nabízí i zajímavý doprovodný program  pro všechny věkové kategorie.

Pro účastníky festivalu bude těchto několik nabídek zdarma:

1) Pojď se pobavit s kouskem hlíny na hrnčířském kruhu!

klášter Rosa Coeli; sobota 30. června 10.00 –15.00 hodin

Workshop, kde si vyzkoušíte, jak se pracuje na hrnčířském kruhu. „Ale nádoba, kterou vlastní rukou z hlíny zhotovoval, se nepovedla. Začal znovu a udělal z ní nádobu jinou; dělal, co se mu zdálo být správné.“ (Jr 18,2-4)

2) Prohlídka kláštera Rosa coeli a města

klášter Rosa Coeli; sobota 30. června 10.00 hodin

Navštívíme celý klášter. Mimo jiné před několika dny zde začal probíhat záchranný archeologický výzkum. Oproti očekáváním byly objeveny velmi zajímavé nálezy středověkého zdiva (pravděpodobně ze 12. a 13. století) a keramiky. Průzkum stále probíhá a jeho výsledky se průběžně vyhodnocují.

Dále navštívíme synagogu a ghetto, židovský hřbitov, kapli sv. Antonína, kostel sv. Fabiána a Šebestiána a sv. Barbory, kostel sv. Petra a Pavla, kapli sv. Jana Křtitele, měšťanské domy…

3) Výběr z dřevěných plastik – Vladimír Matoušek

klášter Rosa Coeli; celou dobu festivalu

Brněnský sochař a výtvarník Vladimír Matoušek vystudoval Střední průmyslovou školu chemickou v Brně a lidovou školu umění v ateliéru malíře Petra Skácela. Z počátku se zabýval zejména restaurováním gotických a barokních soch, od roku 1980 se věnuje původní autorské tvorbě. Společně s Ing. arch. Radimem Horákem se stal vítězem výtvarné soutěže na ztvárnění památníku svatých Cyrila a Metoděje v Brně.

 4) Skákací hrad pro děti, lezecká stěna a trampolína

klášter Rosa Coeli; sobota 30. 6.; 10.00–18.00 hod.

Velký nafukovací skákací hrad je určen pro děti od 3 do 12 let.

Nafukovací horolezecká stěna je určena jak pro děti od 10 let, tak i pro mládež a dospělé návštěvníky festivalu.

5) Výstava výtvarných prací žáků ZŠ Dolní Kounice a ZŠ Nové Bránice
klášter Rosa Coeli; celou dobu festivalu

6) Výstava fotografií – Klub Moravských fotografů

synagoga; sobota 30. června 15.00–17.00 hodin

7) Výstava Akvarely Pavla Provazníka

chrám svaté Barbory; v pátek 29. června od 16.00–18.00 hodin, v sobotu a neděli od 9.00–17.00 hodin.

Výstava je pro všechny, kdo mají rádi krásu. Jedná se o akvarely z přírody i stavby - kostely, hrad, mosty... Protože
ke kráse duchovní patří i krása přírodní, v níž oko vidí Boží krásu, kolem které chodíme a nevnímáme ji.

8) Lodičkou po řece Jihlavě

za areálem kláštera Rosa coeli; 10.00–16.00 hodin

Při projížďce po řece můžete vidět okolí Dolních Kounic z jiného pohledu. Můžete vyzkoušet klidnější a pomalejší vodu nad jezem, nebo trochu rychlejší a náročnější sjezd pod jezem, který je hned za klášterem.

9) Čajovna „Za zdí“ poklidný relax nad šálkem čaje

areál kláštera; sobota 30. června, polední pauza a 21.00–23.00 hodin

Přijďte si k nám posedět, odpočinout, doplnit tekutiny, sníst něco dobrého. Také si zde můžete zahrát nějakou deskovou hru.

10) (nejen) Pro seniory, tanec v sedě a trénink paměti

synagoga, sobota 30. června 15.00 hodin

Tanec vsedě (na židlích) je netradičním skupinovým tancem a trénink paměti je důležitým preventivním cvičením k udržení duševní svěžesti a zdraví ve stáří. Zveme nejen seniory ke společnému znovuobjevení radosti z pamatování, pohybu, který povzbudí tělo, a hudby, která potěší ducha.

 

Vstupenky na festival v předprodeji se slevou lze zakoupit do 28. 6. 2012 na Diecézním centru mládeže v Brně a přes internet.

Celý program festivalu na www.kefasfest.cz

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou