Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež chce v Libanonu oživit pokojné soužití

Datum publikace9. 7. 2012, 16.14
TiskTisk

V minulých dnech byl potvrzen program papežské cesty do Libanonu. Benedikt XVI. zavítá do této země v srdci rozvibrované blízkovýchodní oblasti ve dnech 14. - 16. září. Půjde o jeho 24. zahraniční cestu, při které podepíše postsynodální apoštolskou exhortaci pro Blízký a Střední východ.

Bejrút: „Program návštěvy byl v Libanonu přijat velmi dobře a dostal širokou publicitu v místních médiích. Během návštěvy se papež rovněž setká  s pravoslavnými a muslimskými náboženskými představiteli. V prezidentském paláci je v plánu setkání se všemi občanskými, kulturními a sociálními reprezentanty země. Papež tedy dostane možnost mluvit s širokým spektrem lidí, nejen s křesťany nebo katolíky,“ řekl koordinátor této papežské cesty P. Marwan Tabet. Třídenní cesta, jejíž program byl potvrzen v minulých dnech, má už své logo a vlastní internetové stránky.

Pracujeme intenzivně také na přípravách setkání s mladými, ke kterému má dojít 15. září večer. Zapojilo se mnoho mladých, bohužel ale nemáme dostatek místa pro všechny. Musíme dát příležitost nejrůznějším hnutím, které chtějí být zastoupeny. Dva dny před papežovým příjezdem proběhne na jednom z velkých stadionů také přípravné setkání mladých,“ řekl P. Tabet.

Cílem této cesty je vnést do tohoto regionu pokoj a přinést naději všem tamním národům. Svatý otec se chce spolu s lidmi modlit a oživit atmosféru pokojného soužití mezi různými náboženstvími. Zda Benedikt XVI. ale do oblasti nakonec skutečně odletí, bude podle agentury Kathpress záviset především na tom, jak se „vyvine situace v této nejisté oblasti – a to především v Sýrii.“

Křesťané, se svými zhruba 30 procenty, tvoří v Libanonu menšinu.  V roce 1997 zem navštívil Jan Pavel II.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou