Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 34/2012

Datum publikace22. 8. 2012, 15.13
TiskTisk

Ze všech konců republiky se minulý týden vypravily tisíce mladých lidí do Žďáru nad Sázavou, aby tu během šesti dnů prožily Celostátní setkání mládeže. Redaktor KT byl u toho.

Kromě reportáže přináší KT také anketu s účastníky a rozhovor s ředitelem Sekce pro mládež ČBK P. Janem Balíkem. Na Svatém Hostýně vyvrcholil minulý víkend jubilejní rok, během něhož si poutní místo připomíná sté výročí korunovace sochy Panny Marie ve zdejší bazilice. Výročí si přijelo připomenout deset tisíc poutníků, mezi nimiž byla také část redakce Katolického týdeníku. Domácí zpravodajství přináší reportáž z místa.

Zahraniční zpravodajství se tentokrát v rozsáhlém materiálu věnuje Polsku a Rusku na cestě ke smíření. Naše severní sousedy totiž na čtyři dny navštívil patriarcha moskevský a celé Rusi Kyrill. Tematická dvoustrana se zaměřila na kněze. Je nazvána Farář je také člověk. Nabízí pohled do života kněží, kteří nejsou jenom pastýři, ale i obyčejní lidé, kteří pracují tvoří a také by měli odpočívat.

Kdy je ten správný věk pro nastoupení do mateřské školky? Jak zvládnout první dny ve školce? Čím a jak lze dítěti pomoci? To vše se lze dočíst v rodinné příloze Doma. Noviny uzavírá rozhovor s P. Benediktem Holotou OFM, který v těchto dnech oslavil devadesáté narozeniny. Na odpočinek mu však mnoho času nezbývá. Jeho diář je totiž neustále plný.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou