Lupa
Obsah Obsah
Portál

Poslanci přiajli návrh zákona o majetkovém narovnání

Datum publikace8. 11. 2012, 7.17
TiskTisk

V noci na dnešek (čtvrtek 8. listopadu 2012) schválila sněmovna i napodruhé zákon o částečném majetkovém narovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. 102 poslanců přehlasovalo senátní veto. Zbývá ještě získat podpis prezidenta republiky Václava Klause.

Praha: Přinášíme k tomu aktuální vyjádření generálního sekretáře ČBK Mons. Tomáše Holuba.

„Je to dobrá zpráva pro všechny. Pro obce, kterým dosud bránil v rozvoji blokační paragraf, a nyní se budou moci dále rozvíjet. Pro ty, kdo využívají církevních sociálních služeb a školských zařízení, které bude možno dál plně poskytovat. Pro církve, které budou moci z vlastních prostředků konat to, co je jejich posláním ve společnosti: hlásat radostnou zvěst o smyslu a hodnotě života každého jednotlivého člověka a pomáhat potřebným. Věříme, že konkrétní jednání jednotlivých farností, řádů i biskupství bude toto dokazovat mnohem jasněji než pouhá dnešní prohlášení,“ říká k přijetí zákona generální sekretář ČBK Mons. Holub.  

 

Podrobnosti připravujeme

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou