Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vychází nová kniha Tomáše Halíka: Chci, abys byl

Datum publikace9. 11. 2012, 13.27
TiskTisk

Nakladatelství Lidové noviny vydává v těchto dnech novou knihu Mons. prof. Tomáše Halíka 'Chci, abys byl'. Uvedení knihy spojené s autorským čtením a autogramiádou se bude konat 13. listopadu 2012 od 17.00 hodin v barokním refektáři pražského Dominikánského kláštera sv. Jiljí (Jilská 7a). 

Praha: „V naší době zřejmě končí novověká podoba náboženství, nekončí však víra, naděje a láska,“ píše v anotaci ke knize. „Po autorových knihách o víře a naději je hlavním tématem této knížky láska. Málokterá dvě slova znamenají pro různé lidi tak různé věci, jako slova Bůh a láska. Teprve v hloubce lidské zkušenosti lásky se může znovu ukázat smysl slova Bůh, které se pro tolik lidí skrylo v temném oblaku. Nabízí nový úhel pohledu na lásku člověka k Bohu, k sobě samému, k bližním včetně nepřátel, na lásku, která je silnější než smrt.“
 
Prof. Tomáš Halík (1948) byl za totality činný v náboženském a kulturním disentu. Nyní je profesorem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, farář Akademické farnosti v Praze a prezident České křesťanské akademie, členem Evropské akademie věd a umění. Po roce 1989 podnikl studijní a přednáškové cesty po všech šesti kontinentech, byl hostujícím profesorem mj. na univerzitách v Oxfordu, Cambridge a Harvardu. Je nositelem významných mezinárodních ocenění včetně Ceny kardinála Königa, Ceny Romano Guardiniho, čestného titulu Člověk smíření a Rytířského řádu za zásluhy od prezidenta Polské republiky. Jan Pavel II. ho jmenoval konzultorem Papežské rady pro dialog s nevěřícími a Benedikt XVI. monsignorem (čestným papežským prelátem). Jeho knihy a články vycházejí ve významných nakladatelstvích v řadě zemí. Za knihu Vzdáleným nablízku obdržel Cenu za nejlepší teologickou knihu Evropy za rok 2009/2010.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou