Lupa
Obsah Obsah
Portál

Týdenní modlitba za vězeňství

Datum publikace28. 11. 2012, 11.10
TiskTisk

Mezinárodní vězeňské společenství zve všechny zájemce k Týdenní modlitbě za vězeňství, která proběhne ve dnech 2. až 12. prosince 2012. Modlitba je osmidenní a týká se nejen odsouzených, propuštěných či obětí trestných činů, ale i rodin a dětí všech. Bude mj. pamatováno i na celý justiční systém, spravedlivé soudy i možné změny legislativy, které by byly vstřícnější k propuštěným lidem a dávaly jim větší šanci na novou budoucnost.

Praha: Tento týden modliteb a souvisejících aktivit s mottem: 'Spravedlnost pro všechny' proběhne v prvním adventním týdnu 2012. Rovněž bude, mimo výše zmíněného, zaměřen i na modlitbu za zaměstnance věznic, za jejich bezpečí a pěkný přístup k lidem a za důstojné zacházení s odsouzenými.

Neděle bude v duchu modliteb za urovnání vztahů, pondělí potom se zvláštním zřetelem na péči o vězně. Úterní modlitba bude směřovat k podpoře obnovení komunit, ve středu se bude pamatovat na přivítání propuštěných, čtvrtek a pátek bude věnován soudnímu a vězeňskému systému, resp. podpoře rodin. Na závěr týdne budeme v modlitbách pamatovat na modlitbu za navštívení vězňů i změněné lidské životy a komunity.

Více na www.prisonfellowship.cz či www.facebook.com/mvscr.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou