Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tříkrálová sbírka celostátně již potřinácté

Datum publikace28. 12. 2012, 12.29
TiskTisk

Již potřinácté vyjdou počátkem ledna do ulic měst a obcí koledníci Tříkrálové sbírky, aby popřáli šťastný nový rok a poprosili o příspěvek do zapečetěné pokladničky na pomoc těm, kteří si sami pomoci nemohou anebo neumějí. Koledování začne 2. ledna 2013 a potrvá až do 14. ledna. Poté následuje sčítání výnosu sbírky.

Praha: Dobrovolníci, zejména děti (v doprovodu staršího vedoucího skupinky) v převlečení za tři bájné mudrce z východu, popřejí vše nejlepší do nového roku, zazpívají koledu a přidají drobný dárek, kalendářík nebo cukřík. Ten byl v počtu 3 190 000 zabalen v dílnách Reparto Charity Zábřeh, čímž současně dostalo práci několik občanů se zdravotním postižením).

Koledníci zároveň požádají o drobný příspěvek do zapečetěné pokladničky. Ten posléze pomůžete těm, kteří nemají vlastní domov nebo se ocitli v těžké životní situaci.

Prostředky z Tříkrálové sbírky 2013 budou použity například na nákup elektrických polohovacích postelí, vozíků a zdravotnického materiálu pro Oblastní charitu Znojmo, na provoz sociálně terapeutických dílen pro osoby s mentálním postižením Oblastní charity Polička, na provoz občanské poradny Rumburk a kontaktního pracoviště Šluknov pro sociálně slabé, na podporu sociálně terapeutických dílen Pohodička Oblastní charity Rokycany anebo na nákup automobilu na přepravu klientů Denního centra Archa pro osoby se zdravotním a mentálním postižením Charity Hranice.

V roce 2012 se díky štědrým dárcům vybrala dosud rekordní částka - přes 75 milionů korun. Většina prostředků směřuje na pomoc v regionu, kde byly peníze vykoledovány. Přibližně desetina výnosu pomůže v zahraničí.
O projektech z minulých let a nových záměrech více na: www.trikralovasbirka.czTradiční součástí sbírky je také Tříkrálový koncert, který se uskuteční v neděli 6. ledna 2013 od 18 hodin a v přímém přenosu jej uvede Česká televize na programu ČT 1.  

Přispět do sbírky můžete zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 27 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777).

Dnes již tradiční sbírku tříkrálových koledníků pořádá Charita ČR s podporou Nadace České spořitelny.
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou