Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Václav Malý bude sloužit mši svatou za Olgu Havlovou

Datum publikace15. 1. 2013, 11.25
TiskTisk

V neděli 20. ledna 2013 bude biskup Václav Malý od 10.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha sloužit mši svatou za Olgu Havlovou, která zemřela 27. ledna 1996. Dne 11. července 2013 by se Olga Havlová dožila 80 let. Bohoslužba zahajuje vzpomínkový rok, který pořádá Nadace Olgy Havlové.

Praha: Bohoslužby se zúčastní ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, Olinka Pešková, neteř Olgy Havlové a Dana Němcová, předsedkyně správní rady Nadace Olgy Havlové. Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové uspořádá v průběhu roku řadu akcí, připomínajících veřejnosti osobnost paní Olgy a její odkaz. Ve spolupráci s Gymnáziem Olgy Havlové v Ostravě bude připravena putovní výstava fotografií o životě Olgy Havlové. V květnu proběhne tradiční slavnost udělení Ceny Olgy Havlové. V Praze pak proběhne hudební festival, promítání filmů a další akce připomínající Olgu Havlovou.

Paní Olga Havlová (1933-1996) se celý život neúnavně věnovala vytváření podmínek pro vznik občanské společnosti. Tento odkaz zanechala i nadaci, kterou založila. V roce 1990 v tradici Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných založila Výbor dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové. Hlavním cílem organizace je pomáhat lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti. Paní Olga za přínos občanské společnosti obdržela řadu významných českých a zahraničních ocenění.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou