Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 7/2013

Datum publikace13. 2. 2013, 15.14
TiskTisk

Jako blesk z čistého nebe dorazila do KT pár desítek minut před uzávěrkou těžko uvěřitelná zpráva: Benedikt XVI. se rozhodl rezignovat. Připravili jsme pro čtenáře nejen zpravodajství, ale také bezprostřední reakce kardinálů Duky a Vlka, historika Jaroslava Šebka či P. Miloslava Fialy, který se dlouhodobě o dění ve Vatikánu zajímá. Nastalou a historicky unikátní situaci v textu Papež revolucionář? komentuje tajemník kardinála Duky P. Milan Badal.

Zpravodajství se věnuje významnému ocenění, které se dostalo redaktorovi Perspektiv a kolegovi celého týmu KT Petru Příhodovi. Obdržel prestižní novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2012.

Stranou zájmu nezůstalo putování sochy a ostatků Dona Boska po České republice, děkování koledníkům Tříkrálové sbírky, ale ani změny v přístupu k manželství ve Francii.

Stránka kultury přináší exkluzivní rozhovor s Michaelem Lonsdalem, proslulým francouzským hercem, který nedávno ztvárnil postavu trapistického mnicha. Jeho vztah ke křesťanství tím rozhodně vyčerpán není.

Tematická dvoustrana a speciální postní příloha se věnují tématu zpytování svědomí, zpovědi a začátku nového liturgického období. Z celého listu přílohy si lze sestavit brožurku, která pomůže v přípravě na postní svatou zpověď.

Pravidelná rodinná příloha Doma se tentokrát věnuje výchově svědomí. Jak správně působit na dětské svědomí, zvláště u těch nejmenších?

Noviny uzavírá publicistika: bilanční ohlédnutí za končícím pontifikátem Josepha Ratzingera Po rozbouřených vodách s Benediktem XVI.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou