Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 8/2013

Datum publikace20. 2. 2013, 14.10
TiskTisk

Na poslední veřejné vystoupení papeže Benedikta XVI. při generální audienci ve středu 27. února se chystají i Češi! Rezervováno je pro ně zatím 200 míst. KT přináší první díl novény za volbu papeže.

Tématu se věnuje i publicistika v rozhovoru s kardinálem Miloslavem Vlkem nazvaném Obnova církve musí pokračovat.

Zatímco se církev loučí s Benediktem XVI., stále větší pozornost je věnována spekulacím, kdo by jej mohl na Petrově stolci nahradit. Více se dočtete v zahraniční rubrice KT. Ta si také všímá příprav na volbu hlavy státu na Slovensku.

Rozhodnutí Benedikta XVI. poněkud zastínilo téma počínající postní doby, k tématu se proto vrací domácí rubrika, stejně jako k oslavám svátku milujících a zamilovaných sv. Valentýnu. Pravidelně se KT bude od tohoto čísla věnovat přípravám letošních oslav cyrilometodějského jubilea. Zapojit se do nich mohou i děti. Představujeme dvě akce, které se rozběhly již nyní!

Tematická dvoustrana se tentokrát zabývá drogami. Uživatelé drog většinou nejsou zrovna pravidelní návštěvníci kostelů. Přesto se tato problematika bezprostředně týká církve i křesťanů.

Pravidelná příloha Perspektivy přináší rozsáhlý rozhovor s Milošem Doležalem o tajemném pohybu číhošťského kříže, Toufarově vroucné tváři a nehrdinském hrdinství.

Noviny uzavírá celostránkový rozhovor s Josefem Pleskotem, který patří k našim nejuznávanějším architektům a v současné době se podílí na obnově pražského dominikánského kláštera.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou