Lupa
Obsah Obsah
Portál

Výtěžek sbírky Jeden dárek navíc pomůže 156 dětem

Datum publikace25. 2. 2013, 14.54
TiskTisk

Vánoční sbírka Jeden dárek navíc, kterou koncem roku 2012 uspořádala Papežská misijní díla v České republice s cílem přispět na stavbu mateřské školy pro chudé a trpící děti v Zambii, vynesla částku 78 294,- Kč.

Špindlerův Mlýn: Zambii sužuje nedostatek vody, hlad, bída a vysoký počet osob nakažených virem HIV. Tato země se velmi vysokou úmrtností dětí také řadí na smutné osmé místo v celosvětovém žebříčku.

Mezi nejmenšími je také řada sirotků nebo velmi chudých dětí, které právě pobyt v mateřské škole zachrání a zajistí jim základní péči či předškolní výchovu. Náklady na stavbu mateřské školy činí pouze cca. 500 Kč na jedno dítě, které bude do této školky chodit.

Výtěžek sbírky tedy pomůže přibližně 156 dětem.

Všem dárcům děkujeme!

(Monika Vývodová, www.misso.cz)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou