Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 14/2013

Datum publikace3. 4. 2013, 15.27
TiskTisk

K zastavení násilí na Blízkém východě i v KLDR, stejně jako k ukončení devastace přírody vyzval papež František ve svém velikonočním poselství. Svátky ve Vaitikánu monitoruje zahraniční zpravodajství KT.

Zveřejněno je zde také plné znění homilie papeže z velikonoční vigilie.

Svátkům se věnuje i domácí zpravodajství, které mimo jiné sleduje další přípravy na cyrilometodějské výročí. Velkolepý záběr od archeologie až po notové záznamy s cyrilometodějskou tematikou má rozsáhlá výstava v brněnském muzeu.

Hořkému a citlivému tématu na Slovensku se věnuje publicistika. Je sledován zákaz slovenské biskupské konference – tamní kněží nesmějí bez zvláštního povolení mluvit za církev do médií.

Jako červená nit se vine novým číslem výročí 100 let od narození Anastáze Opaska. Nad jeho kulturním a literárním přínosem se zamýšlejí některé známé osobnosti v příloze Perspektivy.

Tematická dvoustrana je také věnována někdejšímu břevnovskému opatovi. Byl stavitelem mostů – a to v době, která rozdělovala lidi a světy. Přinášíme osobní vzpomínkdy těch, kteří ho potkali.

Známý písničkář a kazatel Sváťa Karásek patřil vždy k obhájcům víry v Krista a politických svobod. V exilu se setkával právě i s arciopatem Opaskem. Více na stránce kultury.

Noviny uzavírá rozhovor s Jiřím Záleským, dobrovolníkem činným v salesiánském programu Cagliero, který od léta působí na severovýchodě Indie.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou