Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nové město vydává rozhovoy s B. Kolářem

Datum publikace7. 5. 2013, 12.08
TiskTisk

V nakladatelství Nové město nyní vychází kniha rozhovorů s Mons. ThLic. Bohumilem Kolářem pod názvem S největší vděčností.

Praha: Kniha rozhovorů přibližuje život kněze, který své kněžství dokázal uskutečňovat naplno a s radostí v nejrůznějších životních situacích.

Prezentace knihy za účasti kardinála Miloslava Vlka se koná v sobotu 25. května 2013 od 18.00 v Praze-Dejvicích v prostorách KTF UK.

Knihu o 236 stranách a 8 listech obrazových příloh redakčně připravili Irena Kyliánová a P. Jan Balík.

Mons. Bohumil Kolář studoval teologii v Římě. Roku 1952 byl ve svých 28 letech pro svou víru komunistickým režimem zatčen a odsouzen k deseti letům vězení. Po amnestii v roce 1960 pracoval dalších osm let jako dělník.

Od roku 1968 působil jako farář v Roudnici nad Labem. Ve zmíněné době se setkal se spiritualitou jednoty a společenství – Hnutím fokoláre. V roce 1990 se stal spirituálem kněžského semináře v Praze a od téhož roku přednášel na Katolické teologické fakultě UK po třináct let katechetiku a pedagogiku.

 

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou