Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Církve se připravují na další odstraňování následků povodní

Datum publikace26. 6. 2013, 11.08
TiskTisk

V pátek 28. června 2013 se v Arcibiskupském paláci (Hradčanské nám. 16, Praha 1) koná tisková konference, jejímž tématem bude pomoc při odstraňování následků povodní, kterou poskytují církevní charitativní organizace. 

Praha: Na tiskové konferenci od 11.00 hodin vystoupí kardinál Dominik Duka, předseda Ekumenické rady církví Joel Ruml, národní povodňový koordinátor Charity ČR Martin Zamazal a ředitel Diakonie ČCE Jan Dus.

Po nedávných povodních se do pomoci lidem postiženým letošními záplavami okamžitě zapojily také neziskové organizace, jejichž zřizovatelem jsou církevní či náboženské subjekty. Charita ČR a Diakonie ČCE zřídily sbírková konta a mobilizovaly své krizové štáby, zaměstnance i dobrovolníky. V ohrožených či zasažených oblastech působí dodnes; rovněž jsou všichni připraveni pomoci při případných dalších pohromách.

Jaký je přínos církevních organizací pomáhajících při takovýchto událostech a v čem spočívá podstata jejich pomoci? Jak je pomoc organizovaná? Odkud pocházejí prostředky na pomoc? Co se na této pomoci změní majetkovým narovnáním mezi státem a církvemi?

Prosíme novináře o potvrzení účasti na e-mail: pistora@apha.cz. Těšíme se na shledanou.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou