Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kardinál Bozanić děkuje za přijetí v ČR

Datum publikace22. 7. 2013, 13.13
TiskTisk

U příležitosti nedávno vrcholících oslav cyrilometodějského jubilea (1150. let od příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu) navštívil Českou republiku papežský legát záhřebský arcibiskup arcibiskup Josip Bozanić. Stále ve mne žijí obrazy krásných okamžiků (...) píše po návratu z Velehradu do vlasti. Text tohoto děkovného dopisu kardinálovi D. Dukovi uveřejňujeme.

Záhřeb 10. července 2013

 

 Vaše Eminence!

Po návratu do Záhřebu bych Vám rád upřímně poděkoval za možnost navštívit Velehrad v roli zvláštního vyslance Svatého otce. Svou návštěvu jsem zahájil příjezdem do Prahy. Stále ve mně žijí obrazy krásných okamžiků prožitých nejen při celebraci, ale i při různých setkáních. Měl jsem radost, že jsem se mohl zúčastnit této události, která byla velmi dobře připravena. Srdečně Vám děkuji za Vaši laskavou pohostinnost. Ocenil jsem rovněž možnost setkat se s Českou biskupskou konferencí.

Znovu přeji milované církvi ve Vaší nádherné zemi, aby dokázala dále stavět na základech, které zde položil Pán prostřednictvím evangelizační činnosti svatých bratří Cyrila a Metoděje, a tak chránit poklad víry a pravdy o člověku.

S velkou vděčností využívám této příležitosti, abych Vás ujistil o svém upřímném bratrství.

 

Vaší Eminenci v Pánu oddaný
kard. Josip Bozaniċ
záhřebský arcibiskup

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou