Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zveřejněna první část programu Světových dnů mládeže v Krakově

Datum publikace12. 9. 2013, 15.13
TiskTisk

Ve Varšavě se konalo setkání představitelů polských diecézí, kteří diskutovali o programu Světových dnů mládeže, jež se v tomto malopolském městě uskuteční v létě roku 2016. Již jsou známy první podrobnosti k programu této akce.

Varšava: Podle předsedy organizačního týmu Damiana Muskuse stále probíhají jednání ohledně přesného místa konání Světových dnů mládeže. Hlavními variantami je louka Błonia uprostřed Krakova, nebo místní letiště Pobiednik.

První část příprav na akci bude probíhat formou putování kříže Světových dnů mládeže a mariánské ikony Salus populi romani. Oba předměty si vyzvedne zhruba stovka mladých na Květnou neděli, 13. dubna 2014, v Římě. Putování začne v Poznani, v každé ze čtyřiačtyřiceti polských diecézí zůstane kříž a ikona zhruba dvacet dní.

Jak uvedla za pořadatele Anna Milewská, mladým velmi záleží na tom, aby kříž nezůstával pouze v kostelech a kaplích, nýbrž byl přítomný na místech, kde se lidé běžně scházejí. „Rádi bychom prostřednictvím této pouti konali evangelizaci na ulicích, setkali se s mladými na univerzitách, ve školách a přišli i do míst utrpení, tzn. dětských domovů, polepšoven nebo do vězení,“ uvedla Milewská.

Světové dny mládeže jsou celosvětová setkání mladých pořádané katolickou církví. V pořadí 31. ročník se bude konat roku 2016 v polském Krakově. Akci se věnují internetové stránky http://www.krakow2016.com/en/ .

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou