Lupa
Obsah Obsah
Portál

5. celostátní Misijní kongres dětí

Datum publikace2. 10. 2013, 10.48
TiskTisk

Již tuto sobotu,  5. října 2013, proběhne v Českých Budějovicích 5. celostátní Misijní kongres dětí. U příležitosti svátku patronky misií, sv. Terezie z Lysieux a blížící se Misijní neděle, ho pořádají Papežská misijní díla a diecézní katechetické středisko. Téma kongresu: radost a naděje pro každého.

České Budějovice: Do programu účastníky uvede společná mše svatá v katedrále sv. Mikuláše. Nebude chybět tradiční Misijní jarmark a Misijní koláč, soutěže, putování po kontinentech a divadelní představení Teátru Víti Marčíka.

Účast mimo jiných přislíbil českobudějovický biskup Mons. Jiří Paďour OFMCap. a apoštolský nuncius Mons. Giuseppe Leanza.

Misijní klubka, školy, ministranti, skauti, rodiny a ostatní jsou srdečně zváni k účasti. Výtěžek z doprovodných aktivit podpoří sirotky na Srí Lance.

Celostátní misijní kongresy dětí se konají vždy koncem září či začátkem října a to 1 x za 3 roky. Kongresy jsou určeny zvláště dětem zapojeným do Papežského misijního díla dětí (PMDD) a jsou vyvrcholením misijního úsilí dětí. Je to příležitost pro vzájemné poznání, získání nápadů pro práci a prožití radosti ze společně strávených chvil při hře a modlitbě.
 
Více informací: Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel. 499 433 058, 604 838 882, pmd@missio.cz, www.missio.cz.                                            

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou