Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 49/2013

Datum publikace4. 12. 2013, 14.45
TiskTisk

Kolona se stromem z domažlických lesů určeným pro Vatikán se zastavila v Řezně, ale vytrvale míří do Věčného města. Město Waldmünchen v Bavorech získalo svůj dar pro svatopetrské náměstí právě na naší straně vrchu Čerchova. KT sleduje cestu stromu do centra katolické církve.

Papež představil svůj program – přibližujeme exhortaci Radost evangelia – „programové prohlášení“ Svatého otce, které vzniklo už v srpnu po návratu ze Světových dnů mládeže v Rio de Janeiru.

K hospodaření církve a majetkovému narovnání se tentokrát KT opět vrací nejen v reakci na pokračující politickou diskusi o již uzavřeném tématu. Snažíme se nabídnout i pohled do budoucnosti. Zlepší majetkové narovnání finanční situaci církve, nebo se naopak zhorší? Tyto a jiné otázky jsme položili vybraným diecézím a řádům. Dvanáctá strana není tentokrát věnována pouze rozhovoru, ale přinášíme vedle dialogu s tímto diecézním biskupem část dopisu Františka Radkovského věřícím ve své diecézi.

Nový Slávek Klecandr – po třinácti letech vydává své druhé sólové album Pátý pád. Hovoříme s ním ale také na stránce kultury o čase adventním.

Tematická dvoustrana je věnována Kolpingovu dílu. V těchto dnech totiž uplyne 200 let od narození bl. Adolpha Kolpinga. Jeho odkaz žije do dnešních dnů… Povíme jak.

Perspektivy se tentokrát věnují adventní naději. „Naším základním příspěvkem k uzdravování světa, zejména toho našeho západního, by měla být žitá naděje,“ míní autor úvodního textu Jiří Zajíc.

KT tentokrát vychází se speciální přílohou Pražské Jezulátko. Přináší mj. zajímavý rozhovor s Američanem Richardem Pinardem, který se trvale usídlil nejen v Česku, ale i ve farnosti „U Jezulátka“.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou