Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 15/2014

Datum publikace9. 4. 2014, 18.40
TiskTisk

Praktickou ukázkou toho, že církev není jen organizací, která létá v oblacích, ale také institucí, která pomáhá občanům této země i v oblastech zcela materiálních, je dohoda o podpoře obtížně zaměstnavatelných lidí uzavřená mezi ČBK a Úřadem práce ČR. I o tom informuje nové číslo Katolického týdeníku.

Svatořečení papežů Jana Pavla II. a Jana XXIII. se koná už za necelé tři týdny. Do Říma se chystá až pět milionů poutníků. V předvečer slavnosti zažijí Noc kostelů, láká titulní strana nového vydání KT.

Domácí zpravodajství dále přibližuje například postní putování přírodou či novou expozici v podzemí velehradské baziliky, zahraničí pak mezi jiným návštěvu anglické královny Alžběty II. u papeže Františka.

Publicistická strana nabízí různé tváře postu: odjakživa byl spjat hlavně s odříkáním jídla, ale dnes se zdůrazňují i jiné možnosti …

Kulturní rubrika přináší nezvyklé spojení petrkovského samotáře Bohuslava Reynka s billboardy či Hořické pašije konající se poprvé v pražské svatovítské katedrále.

Tematická dvoustrana nahlíží nejen očima dotyčných a odborníků nezaměstnanost lidí po padesátce. V čem jde tato neradostná životní situace proti Božímu povolání?

Příloha Doma se tentokrát věnuje velikonočnímu tvoření. Vedle několika inspirací na velikonoční pečivo či vlastní křížovou cestu se naskýtá možnost poodkrýt tvoření lidí s handicapem.

KT vychází vedle televizní a rozhlasové přílohy se speciální přílohou Caritas.

Noviny uzavírá rozhovor s Kateřinou Šimáčkovou, jež se nedávno stala ústavní soudkyní. Předtím mimo jiné zastupovala církve v nejrůznějších kauzách.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou