Lupa
Obsah Obsah
Portál

Vychází 51. číslo zpravodaje Exarchát

Datum publikace14. 5. 2014, 12.56
TiskTisk

V těchto dnech vychází 51. číslo řeckokatolického zpravodaje Exarchát. Na jeho stránkách mohou čtenáři najít rozhovor s plzeňským knězem o. Igorem Bibkem o příspěvku jeho farnosti do kulturního programu města Plzně. Měsíc červen je plný slavností. Zpravodaj proto mj. přibližuje svými články smysl slavnosti Seslání Ducha Svatého a u příležitosti svátku Srdce Páně i úctu k Nejsvětější Eucharistii v Byzantské tradici.

Praha: Vedle aktualit ze života Řeckokatolické církve v ČR i zahraničí, obsahuje zpravodaj také reflexi událostí na „ukrajinském Majdanu“ nebo zprávu o pronásledovaných křesťanech za rok 2013. Zpravodaj Exarchát vychází v české i ukrajinské jazykové mutaci.

Zpravodaj Exarchát je informativně-formační dvouměsíčník Řeckokatolické církve v České republice, který mimo formativních článků a aktuálních informací z událostí života Apoštolského exarchátu publikuje také unikátní komentované překlady starobylých dokumentů zakládajících jednotu latinské (římskokatolické) církve a východních církví, prezentuje jednotlivé aspekty řecko-slovanské bohoslužby a snaží se vytvářet a prohlubovat inspirující kontakt západní a východní kultury, spirituality a teologie.

Aktuální číslo lze objednat na adrese: Apoštolský exarchát, Haštalské nám. 4, Praha 1, PSČ 110 00, nebo na emailové adrese: exarchat@exarchat.cz. Dále vypomáhají s distribucí řeckokatoličtí duchovní správci, síť prodejen Karmelitánského nakladatelství a v Praze i prodejny Galerie Oliva, Paulínky a Pro Ecclesia Catolica. Časopis je distribuován za dobrovolný dar, přičemž náklady na jeden výtisk činí cca 20,- Kč.

(Zdroj: T. F. Král, Apoštolský exarchát Řeckokatolické církve v ČR)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou