Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kříž a ikona Světových dnů mládeže putují po ČR

Datum publikace2. 12. 2014, 12.57
TiskTisk

Již třicet let putuje po světě kříž, který daroval mladým lidem papež Jan Pavel II. Společně s ikonou Panny Marie nyní připravuje zájemce na Světový den mládeže, který se uskuteční v roce 2016 v polském Krakově.  

Kříž a ikonu převzali v sobotu 29. listopadu 2014 v Dubnici nad Váhom od slovenských věřících zástupci Sekce pro mládež České biskupské konference a Diecézního centra mládeže brněnské diecéze. Při slavnostní mši svaté v zaplněném mariánském chrámu žilinský biskup a delegát pro mládež Tomáš Galis uvedl: „Z kříže triumfuje láska, poslušnost a život. Nikoli nenávist a smrt. Spojení se Synem na kříži a s Boží matkou vás bude vést až ke Světovému dni mládeže v Krakově.“

V závěru mše byl přečten dopis, který bude zaslán Svatému otci. Slovenští věřící v něm vyjádřili svou vděčnost za milost spojenou s putováním symbolů po své zemi a zmínili se o přípravě národního setkání mládeže v Popradě, které se uskuteční ve dnech 31. července  - 2. srpna 2015.

Během patnácti dní se mohou kolem kříže shromažďovat k modlitbě všechny generace ve více než 15 městech.  Nyní putuje kříž Světového dne mládeže na mnoha místech brněnské diecéze. V následujících dnech bude např. na formačním setkání kněží a jáhnů v Litoměřicích, adventní duchovní obnově v Rajnochovicích, na večeru chval na Diecézním centru mládeže v Plzni či na modlitbě v Praze.

Podrobný harmonogram je k dispozici na:

https://krakov2016.signaly.cz/1411/harmonogram-putovani-krize-svetovych-dnu

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou