Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katolická teologická fakulta UK vydává nový zpravodaj Doxa

Datum publikace12. 2. 2015, 14.44
TiskTisk

Teologická fakulta je něčím drahocenným a hodnotným, píše kardinál Dominik Duka v úvodu nového periodika Doxa. To vychází dvakrát ročně v tištěné i elektronické podobě a dává zájemcům nahlédnout do života fakulty či jejího poslání - poznávat Boha a předávat jej dál.

Praha: Katolická teologická fakulta UK (KTF) vydává nové periodikum Doxa. Na třiceti stránkách v něm informuje čtenáře o aktuálních událostech, ale přibližuje také poslání, které je jí svěřeno: Poznávat blíže Boha a sdílet toto poznání. Zpravodaj vychází dvakrát ročně a existuje zdarma v tištěné i elektronické podobě.

„Teologická fakulta je místem, kde církev zvláště intenzivním způsobem poznává trojosobního Boha, který se ke spáse světa zjevil v Ježíši Kristu, a kde toto své poznání sdílí jak s těmi, kdo již uvěřili, tak i s těmi, kdo tak neučinili,“ píše v úvodu velký kancléř KTF kardinál Dominik Duka.

Jak uvádí vedoucí redaktor Vojtěch Novotný, nositelem poslání fakulty pak není odosobněná instituce, nýbrž akademická obec, tedy živé společenství učitelů a studentů, „kteří jsou spojeni účastí na dobrotě jediného Pána“.

V prvním čísle čtenáři naleznou např. články o duchovním umění, liturgice, historii či biblickém překladu. Seznámí se také s kanonizovaným absolventem KTF, sv. Janem Nepomukem Neumannem. Naleznou zde dále informace z akademického světa nebo potřebné údaje k přijímacímu řízení.

Tištěné zpravodaje mohou zájemci zdarma získat na KTF, rozesílány jsou též na české fary, do řádů a kongregací, církevních středních a vyšších odborných škol či středisek pro mládež. V elektronické verzi je Doxa dostupná na webu KTF, mailem je rozesílána také studentům a absolventům fakulty.

Teologická fakulta je něčím drahocenným a hodnotným, za co mohou být čeští věřící vděční, píše kardinál Duka: „Proto se také nyní obracím na všechny čtenáře zpravodaje Doxa a prosím je, aby i oni nějakým způsobem fakultu podpořili. Eucharistická oběť, modlitba, projev zájmu o osoby i jejich činnost, vlídné povzbuzení, šíření dobrého jména, odpuštění nedostatků, získání kvalitního uchazeče o studium (a tak vlastně i peněžního příspěvku od státu), dar odborné literatury, finanční přispění a tak dále – o to vše vás pro pražskou teologickou fakultu jménem českých biskupů i Svatého stolce, který jako velký kancléř zastupuji, žádám.“

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou