Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kulinářská pozvánka do kláštera paulínek

Datum publikace11. 5. 2015, 12.20
TiskTisk

Kongregace Dcer sv. Pavla (paulínky), která působí v oblasti sdělovacích prostředků, skrze něž přináší lidem evangelium a kulturu, si v roce 2015 připomíná 100 let od svého založení. Pražská komunita sester též nedávno oslavila 20 let svého působení v ČR. Proto se rozhodly, že dají nahlédnout takříkajíc pod pokličku. V knize Paulínky v kuchyni, která právě vychází, se najdou recepty jídel, které se v pražské komunitě běžně objevují na stole.

Praha: Recepty jsou rozděleny do pěti kategorií: Polévky, Bezmasá jídla, Saláty a přílohy, Jídla z masa, Dezerty. Nejrozsáhlejší je část věnovaná bezmasým pokrmům, salátům a přílohám. A protože jsou téměř všechny řeholnice misionářky, jde o recepty světové kuchyně, a přitom z ingrediencí, které se dají sehnat v českých obchodech.

Navíc se čtenář dozví i něco z komunitního života a dostane se mu „duchovního menu“ typického pro paulínskou spiritualitu.

Kdo se během pražské výstavy Svět knihy zastaví u veletržního stánku L514 v sobotu 16. května 2015, bude moci i ochutnat.

Info o knize:  Barevná, brož., 96 str., 159 Kč. ISBN: 978-80-7450-177-7, vyjde 12. května 2015.

Více na: http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Paulinky-v-kuchyni.

(zdroj: s. Andrea Hýblová, Anna Zelinová)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou