Kongregace Dcer sv. Pavla (paulínky), která působí v oblasti sdělovacích prostředků, skrze něž přináší lidem evangelium a kulturu, si v roce 2015 připomíná 100 let od svého založení. Pražská komunita sester též nedávno oslavila 20 let svého působení v ČR. Proto se rozhodly, že dají nahlédnout takříkajíc pod pokličku. V knize Paulínky v kuchyni, která právě vychází, se najdou recepty jídel, které se v pražské komunitě běžně objevují na stole.
Praha: Recepty jsou rozděleny do pěti kategorií: Polévky, Bezmasá jídla, Saláty a přílohy, Jídla z masa, Dezerty. Nejrozsáhlejší je část věnovaná bezmasým pokrmům, salátům a přílohám. A protože jsou téměř všechny řeholnice misionářky, jde o recepty světové kuchyně, a přitom z ingrediencí, které se dají sehnat v českých obchodech.
Navíc se čtenář dozví i něco z komunitního života a dostane se mu „duchovního menu“ typického pro paulínskou spiritualitu.
Kdo se během pražské výstavy Svět knihy zastaví u veletržního stánku L514 v sobotu 16. května 2015, bude moci i ochutnat.
Info o knize: Barevná, brož., 96 str., 159 Kč. ISBN: 978-80-7450-177-7, vyjde 12. května 2015.
Více na: http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Paulinky-v-kuchyni.
(zdroj: s. Andrea Hýblová, Anna Zelinová)